Zakenreis China - Taiwan

Vooraf

De informatie op deze pagina geeft een zo compleet en juist mogelijk beeld van de procedures rondom het aanvragen van een visum. Deze procedures, de kosten, openingstijden, etc. kunnen echter in principe van dag tot dag wijzigen. Controleer daarom de meest actuele gegevens altijd op de websites die hieronder staan vermeld.

LET OP: De visumprocedure voor China is m.i.v. april 2011 gewijzigd.

Vanaf 22 april 2011 is de procedure voor het aanvragen van visum voor China gewijzigd. U kunt hiervoor niet meer terecht op de Chinese ambassade in Den Haag, maar u dient de aanvraag te doen op het nieuwe servicebureau CVASC (Chinese Visa Application Service Center). De gewijzigde procedure staat hieronder vermeld.

Al naar gelang uw bestemming en verblijfsduur heeft u als Nederlander een visum voor China nodig:

  • Voor reizen naar China zelf heeft u in alle gevallen een visum nodig
  • Voor een reis naar Taiwan van maximaal 31 dagen is geen visum nodig. Voor een langer verblijf wel.
  • Voor een verblijf van maximaal 3 maanden in Hong Kong is geen visum nodig.
  • Voor een reis naar Tibet is een speciale toestemming nodig en over het algemeen moet dit in groepsverband plaatsvinden.

Er zijn verschillende soorten visa.

  • Toerist en familie visum (categorie L)
  • Business visum (categorie F)
  • Studenten visum (categorie X)
  • Werk visum (categorie Z)
  • Transit visum (categorie G)
  • Crew visum (categorie C)
  • Journalisten visum (categorie J)
  • Permanent verblijf visum (categorie D)

visum

Naast uw bestemming en het type visum, moet u rekening houden met het aantal keren dat u de grens van China zult passeren. Als u een visum heeft om éénmaal China binnen te komen en wilt halverwege de reis een kort uitstapje maken buiten China maken, dan zul u de toegang geweigerd worden als u China weer in komt. LET OP: Hoewel Hongkong en onderdeel is van China, gelden er andere regels voor de toegang tot Hongkong. Als u vanuit China naar Hong Kong gaat, dan moet u de douane passeren en wordt dit gezien als het verlaten van China. Als u daarna terug wilt naar China, dan heeft u een ander type visum nodig! Verder dient uw paspoort bij het verlaten van China nog minstens 6 maanden geldig te zijn.

Procedure visum aanvraag voor Taiwan

Adres: Van Stolkweg 23
2585 JM Den Haag
Telefoonnummers T. 0031(0)70-3469438
F. 0031(0)70-3603836
Standaard openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 13:00 en 13:00 tot 16:00
TIP
Controleer voordat u vertrekt op de website van het consulaat of men op die dag open is.
Probeer zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn om lang wachten te vermijden/beperken
Vul thuis het aanvraagformulier voor het visa al in. U kunt dit hier downloaden. N.B. voor een visum voor China heeft u een ander formulier nodig!

Aanvraagtermijn:

De normale behandeling duurt 4 werkdagen, maar tegen extra betaling is een spoedprocedure mogelijk.

Mogelijkheden:

VOOR EEN VERBLIJF VAN MAX. 31 DAGEN (ZONDER MOGELIJKHEID VAN VERLENGING) IS VOOR NEDERLANDERS GEEN VISUM NODIG.

  • single entry: geldig 90 dagen vanaf afgifte, maximaal 60 dagen verblijf
  • multiple entry: geldig 12 maanden vanaf afgifte, maximaal 30 dagen per verblijf
  • geldig 6 maanden vanaf afgifte, maximaal 60 dagen per verblijf

Benodigdheden:

  • 1 formulier met 2 pasfoto’s (Kleuren)
  • geldig paspoort, minimaal zes maanden geldig na geplande aankomst in Taiwan
  • een retour- of doorreisticket of boekingsbewijs (met reisschema) daarvan
  • zakelijke visa: garantiebrief van het Nederlandse bedrijf

Bijzonderheden:
Multiple entry visa worden alleen afgegeven nadat er eerst een single entry afgegeven is.

Offcancas menu